Dacă facem schimbarea, schimbare să fie – Din arhiva personală

c_9-5Au fost multe comentarii în ultimele zile în vederea listelor electorale propuse, multe dintre care mă vizau pe mine personal, chipurile aşi fi un rebel în interiorul Alianţei Moldova Nosatră. Vă spun din start că lucrurile nu stau chiar aşa cum au încercat unii să le prezinte. Eu rămîn a fi fruntaş al partidului şi voi depune toate forţele şi capacităţile pentru a convinge alegătorii că în sînul acestei formaţiuni sînt foate mulţi oameni cumsecade, cu inimă, cu exeperienţă, cu bun simţ. Noi pur şi simplu trebuie să înţelegem că, odată şi odată, partidul, oricare ar fi el, nu este o sectă, ci un organism viu cu pretenţii democratice. Eu nu sînt şi nici nu vreu să fiu găina în curtea cuiva. Noi nu vrem să fim ca ei (comuniştii), prin urmare nu trebuie să amplicăm metodele lor. Dacă facem schimbarea, schimbare să fie, cu altă mentalitate. De altfel, lucrurile acestea nu se referă numai la Alianţa Moldova Noastră. Poate mai puţin la Alianţă. În fiecare listă există personae care nu merită să reprezinte pe cineva. Putem închide ochii. Ei şi? Cine cîştigă? Dincolo de interpretări electorale, ca să înţelegeţi mai multe ce vreu să spun, vă invit să ascutaţi emisiunea de la Vocea Basarabiei, pusă pe post în data de 5 februarie.

Vocea Basarabiei – emisiunea “Puncte de reflectie”, cu Vitalie Enache din 05.02.09.

play9

PLAY

Advertisements

3 Responses to Dacă facem schimbarea, schimbare să fie – Din arhiva personală

 1. Max says:

  Domnul Cernei,
  Chiar dacă nu sunt sustinător al Aliantei “Moldova Noastră”, din punct de vedere politic, fiind un sustinator a moralei, echitatii si democratiei, va apreciez pentru efortul pe care il depuneti, tin chiar minte când ati ajuns la o dezbatere cu mai multi concurenti electorali din campania pentru alegerile locale din 2007. Intr-adevar schimbarea porneste de la mentalitate si nu de la reforme care in combinatie cu gandirea comunista nu are nici un efect, e la fel cum ai semana grau pe nisip. Domnule Cernei, cum credeti, ar fi valabila pentru Moldova, alegirle uninominale? Sa alegem persoane si nu liste? Nu credeti ca asta e mersul firesc al evolutiei?
  Va doresc succes in ceea ce faceti, si sa aduceti si DVS macar o particica din schimbare…ca si azi la frontiera maghiaro-romana au mai fost prinsi 2 moldoveni care incercau sa treaca ilegal frontiera. 😦

 2. nakaz says:

  Domnu Oleg ce mai stati la AMN? Da nu va trebuie aceste partide. Inaintati la candidatura independenta ca noi o sa va urmam. Toti talharii prin partide si nu poti scapa de ei nicicacum. La noi tre sa fie ca la Romania cu un mandat pe delegat. Asa stii omu in fata, stii de la cine sa ceri. Da acum tre sa te duci si sa alegi o lista de nebuni pe care idee nu ai cine este. Sapu cati dreptate si lamuriri pe urma. Ei toti se culca in parlament si acolo dorm, nu mai ai acces la ei. Mult succes!

 3. Vlad Talchiu says:

  Domnule Oleg, bravo ca mergi cu capul sus printre fosile cu patru clase ce au lins biletele de partid pe timpul URSS si nu numai, dar acuma au devenit peste noapte democrati lasa-i sa vorbeasca, ca alt ceva nu stiu sa faca au demonstrat deja ce pot. Sti cum se practica la noi in Moldova daca esti mai destept si nu le cinti cum vor ei atunci te inlatura ca le strici imaginea lor proasta. Bravo curaj mult ca noi te stim si te sutinem. Urecheanu nu a avut nici odata imagene de om politic ci o imagine de zavhoz.Cumpara-i te rog un halat de culoare albastra si dail cadou si spunei, ca este din partea poporului ca atit merita. succes.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: