Consider foarte important ca o comisie internationala sa investigheze ce s-a intimplat in ziua de 7 aprilie la Chisinau

Sursa: Info-Prim Neo

Oleg CerneiConsilierul municipal din partea Alianţei „Moldova Noastră”, Oleg Cernei, consideră foarte important ca o comisie internaţională să investigheze ce s-a întâmplat la Chişinău. Acesta a negat că ar fi fost unul dintre organizatorii violenţelor de la Parlament şi Preşedinţie. Cernei spune n-a fost sesizat de organele procuraturii. „N-am fost sesizat şi nici nu voi fi sesizat. Dacă era vreo probă, demult aş fi fost reţinut”, a declarat consilierul luni, 13 aprilie, într-o conferinţă de presă, transmite Info-Prim Neo.

Potrivit lui, violenţele care au avut loc nu se înscriu într-un scenariu de lovitură de stat. „A fost o provocare din partea serviciilor de informaţii, din partea autorităţilor statului, a fost o manipulare directă a unor manifestanţi care au venit cu intenţii paşnice”, a declarat Cernei.

Consilierul municipal consideră că autorităţile publice centrale, în mod intenţionat, au organizat grupuri de provocatori care au stat în primele rânduri şi au demarat luptele cu soldaţii şi atacul asupra celor două clădiri. „Erau persoane foarte agresive, erau grupaţi, erau raşi pe cap ca deţinuţii din penitenciare”, a menţionat Oleg Cernei.
Oleg Cernei consideră că autorităţile s-au grăbit atunci când au permis înhumarea primei victime a violenţelor de la manifestaţii. Trupul neînsufleţit al lui Valeriu Boboc ar trebui deshumat ca să se stabilească cauza reală a decesului acestuia, spune consilierul municipal.

Potrivit lui Cernei, sunt tinere arestate la domiciliu, care susţin că au fost violate. Însă, deşi părinţii acestora cer expertize medico-legale, accesul medicilor este imposibil.

Urmariti video de mai jos:


Advertisements

One Response to Consider foarte important ca o comisie internationala sa investigheze ce s-a intimplat in ziua de 7 aprilie la Chisinau

  1. Suflet de roman says:

    Oare acet tip in galben, care nu este considerat de catre tovarasi un provocator a trecut prin tunelul mortii? Are vre-o vanataie pe corp? Asta la cat de activ era pe 7 aprilie trebuia sa fie primul mort de catre politisti. Oare asta nu-i o dovada clara ca comunistii au facut singuri toate aceste distrugeri la Parlament si Presedentie?
    Ce alte dovezi mai trebuie?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: