CER AUTORITĂŢILOR SĂ FACĂ PUBLICE TOATE ÎNRTEGISTRĂILE VIDEO DIN 7 APRILIE

Sursa: Infotag.md

Chişinău. Consilierul municipal Oleg Cernei cere autorităţilor să facă publice toate înregistrările video din 7 aprilie 2009.

infotag-13-041La conferinţa de presă susţinută luni la INFOTAG, Oleg Cernei a spus că în aceste imagini se vede clar rolul pe care el l-a jucat la protestele din 7 aprilie.

„Îmi pare foarte rău că unele surse mass-media au rupt din context imagini cu mine şi în loc să pretindă realitatea în care eu încercam să opresc mulţimea să nu atace parlamentul şi preşedinţia, sînt prezentat ca instigator”, a spus Cernei.

În opinia sa, autorităţile au regizat acţiunile ce au avut loc la 7 aprilie.

„Personal mă aflam în primele rînduri cînd a fost atacată preşedinţia şi a fost arborat steagul României în vîrful clădirii. Este foarte straniu că cei care au intrat în clădiri şi care încearcă să se afirme că sînt de orientare română, vorbeau o limbă stîlcită. Şi mai straniu este cum a fost posibil ca o persoană să ajungă în vîrful clădirii, or, pentru a urca acolo, este necesar de a cobor la subsol şi de a lua ascensorul”, a spus Cernei.

El mai afirmă că o parte din atacatori, care erau însoţiţi de reprezentanţi ai organelor de forţă în civil, aveau rucsacuri pline cu pietre şi ouă.

„Studenţii în zilele noastre nu mai poartă rucsacuri şi cei care au venit să protesteze nu au venit de acasă pregătiţi să atace clădirile. Este clar că totul a fost bine regizat, căci este straniu şi de ce nu au intervenit organele de forţă solide, serioase, dar s-au pus în faţa mulţimii nişte carabinieri de 19 ani”, a mai spus consilierul municipal.

Oleg Cernei afirmă că acţiunile făcute de el la 7 aprilie, începînd cu ora 11.00 şi pînă la 23.00, au fost înregistrate de diferite persoane care îl urmăreau.

„Sper că autorităţile vor face publice aceste imagini, unde se va vedea clar că la 7 aprilie eu am încercat să opresc mulţimea, să nu permit distrugerea clădirilor”, a precizat Cernei.

El a anunţat că pe blogul său poate fi accesat un film video despre evenimentele din 7 aprilie http://www.youtube.com/user/OlegCernei .

Advertisements

One Response to CER AUTORITĂŢILOR SĂ FACĂ PUBLICE TOATE ÎNRTEGISTRĂILE VIDEO DIN 7 APRILIE

  1. dadatroll says:

    Da unde sa le publice ca nu e in scris sa le dea la ziar. Sa le puna pe youtube nu se poate ca parca vad ca depasesc 10 minute. Deci carei solutia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: