Studenţii – frica comunistilor

Studenti

Stimaţii mei vizitatori, haideţi să ne amintim de nu prea îndepărtatul an 2005. Şi atunci au fost alegeri, cu multe probleme şi cu cîte şi mai cîte abateri de la lege. În 2005, majoritatea studenţilor care studiau în capitală au fost privaţi de dreptul consfinţit în Constituţie – dreptul de a alege. Iată că şi în 2009 călcăm pe aceiaşi greblă. Studenţimea practic a fost scoasă din actul democratic. La noi se votează acolo unde ai viză de reşedinţă. Doar 10-15 la sută dintre tinerii studioşi au viză provizorie la Chişinău, ceilalţi sînt la evidenţă la locul de trai, adică la ţară sau prin centrele raionale. Asta însemnă că, în cazul în care vor dori să voteze, trebuie să meargă la baştină, ceea ce-i puţin probabil. Studentul rămîne student. Prin urmare, puţini care vor face un efort material ca să se deplaseze acolo unde este pus în listă. Şi lucrul acesta îl ştiu foarte bine cei de la CEC şi cei din staff-ul comuniştilor. Există o modalitate legală prin care depui cerere unde declari că te vei afla în altă localitate, deci vrei să votezi în altă parte. Dar această formulă ticluită de CEC e atît de nefuncţională, încît nimeni nu o ia în serios. Să ne spună CEC cîţi studenţi au mers să depună cererea respectivă? Sînt sigur că nimeni. CEC-ul a stabilit o procedură prin care cei care intentionează să voteze in Chişinău sunt obligaţi să depună o cerere la preturile de sector pană la data de 18 februarie. Ar fi bine prelungirea acestui termen pin la 1 martie, cu iniţierea unei campanii de informare a studenţilor. Aşa sau altfel, rămîne o singură concluzie – s-a făcut tot posibilul de a exclude studenţimea de la actul de votare. E o tactică mai veche, dat fiind faptul că acest segment de electorat, tînăr şi zbuciumat, de regulă, nu votează comuniştii. Şi, la ce bun să mai voteze, dacă aleg altceva decît vor guvernanţii. Logică de pe timpuri cînd toţi erau tunşi sub aceiaşi tunsoare. Bine, în 2005 studenţii au ieşit în stradă pentru a-şi apăra drepturile. Eu de altfel, eram în fruntea lor. Dovadă a faptului este setul de fotografii pe care îl vedeţi alăturat. De data aceasta însă, studenţii tac şi înghit. Frica generală care s-a instaurat în Moldova e atît de puternică, încît nimeni nu mai vrea nimic. Le este lehamite şi de ţară şi de alegeri. Dar studenţimea e o forţă, vorbim de circa 80 de mii de voturi pe care CEC le aruncă la coşul cu gunoi. Cei plecaţi peste hotare au fost îndepărtaţi de la urna de votare, studenţii iată că şi ei sînt în imposibilitate de a alege. Cine a mai rămas?

Advertisements

35 Responses to Studenţii – frica comunistilor

 1. Tepes says:

  Domnule Cernei, sunt cumva studentii nostri idioti sau debili? Li s-a spus clar ca 18 februarie este data limita de depunere a cererilor pentru a vota in Chisinau. Eu am depus cererea in ultima zi si va spun ca studentii nu se inghesuiau s-o faca, mai mult ca atat am vazut numai oameni de varsta a 2-a si chiar cativa batrani. Pe studentii nostri nu-i intereseaza soarta tarii, asa cum nu i-a interesat nici in 2005 cand au tradat ppcd-ul si au facut ca toate demonstratiile de protest sa nu aiba nici un efect,iar acum vor trada si alte partide anticomuniste.
  Eu nu inteleg, studentii asteapta ca o sa le vina cineva acasa/camin sa le aduca urna de vot? Ei nu stiu ce inseamna sa lupti pentru libertate, democratie etc., pentru ei e mai importanta betia, desfranarea si distractiile. Nu generalizez, dar asta e starea de spirit printre studentime. Imi pare rau sa o spun, dar asa este. Sper sa gresesc, dar cred ca la alegerile actuale vor vota foarte putini studenti.
  CEC nu are nici o vina, procedura este destul de simpla, important e sa fie vointa.
  Succes!

 2. Natalia says:

  Tepes are dreptate. Anul acesta, conform unor noi midificari din Codul Electoral, nu mai era nevoie ca studentul fara viza in Chisinau sa aduca de acasa un document in care sa fie indicat faptul ca el a fost retras din listele de la bastina. Anul acesta ei trebuiau doar sa declare, pana la 18 aprilie, locul aflarii in ziua alegerilor. Dar se vede ca le-a fost lene. In Chisinau circa 5000 de persoane au facut acest lucru. Si vor putea vota. Cu regret, foarte multi tineri sunt apatici, indiferenti de ceea ce se intampla in jurul lor.

 3. Jovanny says:

  Natalia trezestete si verifica ca data limita e 18 februarie si nu aprilie cum ai scris tu. Oameni buni dar cand s-a facut public acest anunt, cu cateva zile inainte??? foarte bine daca voi daca voi ati privit stirile, dar unii studenti vai de capul lor nici nu au unde privi, dar asta nu inseamna ca sunt idioti sau prosti. Este foarte costisitor in zilele de azi pentru un student sa-si permita luxul unui apartament cu conditii bune. Eu de exemplu am aflat pe 15 februarie de aceasta posibilitate, dar nu am indeplinit acel blanc pentru ca nu am avut timp in acele 2-3 zile. Preturile trebuia sa fie cu usile deschise macar pana la ora 20, ca sa reuseasca si cei ca mine – dupa lucru. Deci vreti voi sau nu vreti guvernarea comunista a pus si aici un punct.

 4. Ala says:

  E o prosteala cu cererea din timp. Daca vii sa votezi si ti se aplica stampila de vot pe buletin, ce mai conteaza unde alegi? Astea sunt parlamentare, nu locale. Eu cred ca tinerii demonstreaza un spirit civic deosebit astazi si acum cand sunt batuti, udati si taraiti de par de catre politisti. Si sunt 30 000 de tineri care sunt gata sa mearga in panzile albe. Luatii si coordanati-i si faceti revolutia odata si odata.

 5. Ed___ says:

  Extraordinar este faptul ca oamenii arata ca le pasa.
  Imi cer scuze daca am spus, sau poate in numele celor care au spus ca “mamaliga nu explodeaza”.

  DAR SA STITI CEVA EXTREM DE ESENTIAL:

  NU cladirea presidentiei Rep. Moldova trebuie asediata… .
  NU cladirea parlamentului Rep. Moldova trebuie asediata… .. . .

  DACA TOT ASEDIATI CEVA, ATUNCI TREBUIE ASEDIATA cladirea Televiziunii publice (Moldova 1).

  De ce?
  PENTRU CA OAMENII DIN TOATA TARA, DIN REP. MOLDOVA NU SUNT INFORMATI IN MOD CORECT CU PRIVIRE LA EVENIMENTELE CARE AU AVUT LOC !!!!

  MILIOANE DE EST-MOLDOVENI SUNT MINTITI CU TELEVIZORUL DE MOLDOVA 1, CA ACESTE ACTIUNI ORI SUNT DE MICA AMPLOARE, ORI SUNT ORGANIZATE DE “AGENTI STRAINI” !!!!!!!

  Este absolut jignitor in ce hal a ajuns sa minta comunistii in frunte cu Voronin !!!!!
  – adica Medvedev SE IMPLICA IN TREBURILE INTERNE ALE REP. MOLDOVA (cica suverane) dar tot Rusia acuza Romania ca se implica…. Romania care de fapt NU se implica !!!!

  ESTE ABERANT UNDE SA AJUNS CU MINCIUNA !
  Oare cum pot romanii (vest-moldoevnii) sa se implice in Rep. Moldova cand granita este inchisa intre Rep. Moldov si Romania !!!!

  Oare cum poate sa se implice ROmania cu “agenti secreti” cand nici macar studentii Rep. Moldova nu sunt lasati sa treaca granita INAPOI IN PROPRIA TARA !

  Fara sa faceti cunoscut ADEVARUL si tuturor celorlalti cetateni ai Rep.Moldova, FARA sa faceti cunoscut poporului ce se intampla cu adevarat, demonstratiile nu vor avea si o finalitate care sa merite efortul.

  Trebuie ca INTREAGA POPULATIE A REPUBLICII MOLDOVA SA AFLE ADEVARUL !
  si asta se poate intampla doar daca Moldova1 si-ar face datoria de televiziune nationala !!!

  Dar cat timp este in mana abuzurilor comunistilor si a lui Voronin care o trateaza ca pe proprietatea lor, atunci poporul nu va stii adevarul despre ce se intampla si deci NIMIC NU SE VA SCHIMBA.

  Daca vreti cu adevarat SCHIMBAREA atunci trebuie ca Moldova1 sa transmita echidistant adevarul despre faptele intamplate!

  Altfel nu este decat o portavoce a lui Voronin care cu o nesimtire greu de descris, acuza liderii opozitiei de fapte grave doar ca sa para ca el este cel bun si liderii opozitiei sunt criminali, cand de fapt ADEVARUL ESTE EXACT PE DOS!

  Apropo: de ce credeti ca TOCMAI internetul in parte si telefonia mobila au fost blocate in momentul demonstratiilor ????

  ca sa nu spuneti adevarul altora si sa nu mai fie chemati si parintii copiilor la demonstratie !

 6. Bali says:

  Vai de capul studentilor? Nu au televizoare? Si cum au aflat despre rezultatul alegerilor si inca toti odata? Cine a dorit sa voteze a facut-o. Sunt de acord cu Urechean: Duminica au baut, iar luni sau trezit!!! Cei ce au distrus parlamentul, presedentia, drapelele RM(nu mai vorbesc de cei 6-7 politisti MORTI)- au calcat tara in picioare – ei nu merita sa se numeasca studenti, democrati, liberali si cetateni a RM!!!

 7. Tineretul Basarabiei a trecut testul de maturitate si curaj, demonstrand ca este o generatie care refuza minciuna si resemnarea si ia de piept frica! Cinste fratilor nostri patrioti de la Chisinau! Solidar cu Basarabia reinviata!

 8. Ion says:

  la protest fratilor!!!

 9. LIUDMILA says:

  EU SUNT DE ACORD CU ALA ,ACESTI TINERI TREBUIE SA FIE BINE COORDONATI,CA ACEASTA REVOLUTIE SA DĂIE UN REZULTAT CONCRET,ADICA “JOS COMUNIŞTI”,”DICTATURA LOR POLIŢISTĂ”CARE DE ACUM NE ÎNĂDUŞĂ!!!

 10. Eu as says:

  Trezitiva lume !! Unde vi-s ochii ?? Stiti citi decedati au votat ?? 183 000 !! Chiar pe 5 aprilie se facea agitatie din partea comunistilor … cei cu voi ?? Incalcari au fost destule … si daca au avut de suferit cele 2 cladiri inseamna ca asa au vrut comunistii …

 11. alex says:

  cand ne-am vazut furati fara masura
  si retraind povestile mai vechi
  ne-am pomenit cu lacate la gura
  si dopuri indesate in urechi

  avem in suflet numai foc si para
  ne doare-n cot de javrele din voi
  ne-am saturat de tradatori de tara
  de data asta nu scapati de noi

  nu cautati sa va scutiti de vina
  nu cautati pe-afara vinovati
  deschideti ochii propria doctrina
  va spala mintea voastra de ratati

  ce sunteti voi? niste papusi gonflate
  si aservite unor stalinisti?!
  aveti de astazi zile numarate
  lua-v-ar naiba de pupincuristi!

 12. intrus117 says:

  http://salvatiromania.wordpress.com/2009/04/08/voroninrevolutia-si-prosta-umana-mereu-perpetuata/
  NU TREBUIE SA PERSISTAM IN PROSTIE LA NESFARSIT,NU SE COMPARA COMUNISMUL DIN REPUBLICA MOLDOVA CU VECHIUL REGIM COMUNIST AL LUI CEAUSESCU

  Vad foarte multi inconstienti ,care se bucura vadit de sfarsitul lui Voronin,care totusi a reusit sa pastreze Moldova integra si in afara jafului la nivel national.Ce se va intampla.??Daca regimul va pica atunci Moldova va avea soarta Romaniei care o are de 20 de ani in coace.Adica va fi jefuita la propriu,de indivizi din interior cat si din exterior(UE).Vreau sa va intreb pe toti ce-i care va bucurati….: Sunteti multumiti de starea in care se afla Romania azi..?Si ma refer la toate punctele de vedere…Romania traieste ultima zvacnire a unei agonii de 20 de ani..dupa care va muri…cum.??Veti asista in curand la tot ceea ce inseamna Moartea Romaniei care a ajuns sa fie condusa de sfera POLITICO-INTERLOPA.Sunt si eu patrion si mi-as dori ca Republica Moldova sa se alipeasca la Patria Mama cu conditia sa ne fie mai bine si sa prosperam ,nici-decum sa asist la distrugerea si vinderea acestei tarisoare ,(lucru inevitabil daca pica VORONIN)care mai poarta inca amprenta de odinioara a Romaniei .Se vede ca romanul este orb la propriile greseli si persista necotenit in prostia si dobitocia de care sufera incurabil…spun toate astea petru ca nu vreau ca Moldova sa aiba aceeasi soarta ca a noastra..!Vor trai moldovenii in viitor si ziua cind cu parere de rau se vor gandi la imensa greaseala pe care o fac acum si se bucura din plin ca se intreapta spre libertate…o libertate inchipuita ,ireala si chiar mult mai putin consistenta fata de cea pe care au avut-o .Vor avea intra-devar o libertate mascata si doar pe anumite directii insa in realitate vor fi mult mai inlantuiti de schimbarea care va avea loc…schimbare care de-altfel va inghiti politica actuala Mondiala indreptand-u-ne sprea haos si anarhism si intr-un final spre un control total al populatiei ,care va reflecta SCAVIA ABSOLUTA A OMENIRII ……….intrus_117

  voi fi contestat de foarte multi tineri inconsienti dar stiu ca ce-i care au o varsta o sa-mi dea dreptate cu toate ca doresc din suflet sa ma insel..imi doresc o unire si un viitor mai bun..dar nu stiu daca noi….Romania va fi in stare de asa ceva…

 13. intrus117 says:

  http://salvatiromania.wordpress.com/2009/04/08/voroninrevolutia-si-prosta-umana-mereu-perpetuata/
  NU TREBUIE SA PERSISTAM IN PROSTIE LA NESFARSIT,NU SE COMPARA COMUNISMUL DIN REPUBLICA MOLDOVA CU VECHIUL REGIM COMUNIST AL LUI CEAUSESCU

  Vad foarte multi inconstienti ,care se bucura vadit de sfarsitul lui Voronin,care totusi a reusit sa pastreze Moldova integra si in afara jafului la nivel national.Ce se va intampla.??Daca regimul va pica atunci Moldova va avea soarta Romaniei care o are de 20 de ani in coace.Adica va fi jefuita la propriu,de indivizi din interior cat si din exterior(UE).Vreau sa va intreb pe toti ce-i care va bucurati….: Sunteti multumiti de starea in care se afla Romania azi..?Si ma refer la toate punctele de vedere…Romania traieste ultima zvacnire a unei agonii de 20 de ani..dupa care va muri…cum.??Veti asista in curand la tot ceea ce inseamna Moartea Romaniei care a ajuns sa fie condusa de sfera POLITICO-INTERLOPA.Sunt si eu patrion si mi-as dori ca Republica Moldova sa se alipeasca la Patria Mama cu conditia sa ne fie mai bine si sa prosperam ,nici-decum sa asist la distrugerea si vinderea acestei tarisoare ,(lucru inevitabil daca pica VORONIN)care mai poarta inca amprenta de odinioara a Romaniei .Se vede ca romanul este orb la propriile greseli si persista necotenit in prostia si dobitocia de care sufera incurabil…spun toate astea petru ca nu vreau ca Moldova sa aiba aceeasi soarta ca a noastra..!Vor trai moldovenii in viitor si ziua cind cu parere de rau se vor gandi la imensa greaseala pe care o fac acum si se bucura din plin ca se intreapta spre libertate…o libertate inchipuita ,ireala si chiar mult mai putin consistenta fata de cea pe care au avut-o .Vor avea intra-devar o libertate mascata si doar pe anumite directii insa in realitate vor fi mult mai inlantuiti de schimbarea care va avea loc…schimbare care de-altfel va inghiti politica actuala Mondiala indreptand-u-ne sprea haos si anarhism si intr-un final spre un control total al populatiei ,care va reflecta SCAVIA ABSOLUTA A OMENIRII ……….intrus_117

  voi fi contestat de foarte multi tineri inconsienti dar stiu ca ce-i care au o varsta o sa-mi dea dreptate cu toate ca doresc din suflet sa ma insel..imi doresc o unire si un viitor mai bun..dar nu stiu daca noi….Romania va fi in stare dde asa ceva…

 14. BRunescU says:

  Stimati prieteni, va rog sa limitati numarul frazelor gen:”studentii provoaca frica autoritatilor”. Astfel de fraze, indiferent de context incurajeaza “organizatorii” evenimentelor de ieri! M-am saturat sa aud oameni spunand “e bine ce a fost ieri, caci am bagat frica in comunisti!”

 15. Delavad says:

  Uitati-va la minunea de la Vad!… Se pare ca sunt semne pentru implinirea Romaniei Mari!…

  http://vadulstefanian.wordpress.com/

 16. Chingachguk says:

  Oricum mi se pare straniu ca in sec XXI, in era tehnologiilor electronice, sa se mai aplice o oarecare stampila pe o oarecare hartiuta atunci cand fiecare buletin mai are pa langa numarul de serie si codul unic al posesorului plus “stih codul”. Sau mai exista si alte metode de a NU permite votari duble – aplicari de vopsea speciala pe un deget, etc, etc,…. NU se doreste de NIMENI. Tuturor le este convenabil asa cum este.
  Bine ca inca o poza a utilizatorului o putem aplica in buletin/pasaport pentru a nu “falsificat”, bine ca pentru aceasta bani sunt. 🙂

  P.S. A chema la revolutie din fata monitorului este cel mai iresponsabil lucru. Revolutia trebuie sa inceapa in mintile si atitudinile noastre de zi cu zi.
  Sa fim sanatosi si intelepti!

 17. Nu fi fraier says:

  adunatura de fraieri
  citzi din voi atzi fost la vot
  citzi din voi vatzi manifestat politic
  moldoveanul se trezeshte dupa ce nu mai e posibil nimik de facut
  a sorry
  mai este de distrus parlamentul presedentia shi ceo mai ramas
  golani ce fug cu calculatoarele subtzioara din parlament
  e bine ca aveam camera la mine
  o sa iasa un dosar imens
  apropo
  nu sunt comunist shi nui simpatizez
  la vot am votat cu altcineva
  pina la urma prostul prost moare
  golani de doi bani!!!

 18. marina says:

  Dl Cernei, studentii au nevoie de organizare, sint prea impulsivi. Au nevoie de ghidare, nu cedati , fiti ferm, comportamentul ferm si decent este ceea ce trebuie sa vada tinerii.

 19. Grigorciuk says:

  Не нужно сравнивать быковатую молодежь в центре Кишинева со всей молдавской молодежью. То быдло, которое сегодня выходит на улицы ничего общего не имеет с современной и продвинутой молодежью.

 20. sveta says:

  sunt de acord cu jovanny,kiar eu am vazut anuntul referitor la cei care nu au viza in kisinau abia pe 17 februarie,dar 18 era data limita cind puteai sa te inregistrezi.COMUNISTII NU AU DORIT CA TINERII SA VOTEZE,CACI ERA CLAR DE LA BUN INCEPUT CU CINE VOR VOTA SI DE ACEEA AU FACUT TOT POSIBILUL CA ACEASTA INFORMATIE SA AJUNGA LA NOI PREA TIRZIU.

 21. Alex says:

  Eu cred ca studentii avind ore pina la orele 16.00 sau mai devreme nu reuseau, sau dupa ore mai trebuie de mes in sala de lectura, sau unii mai lucreaza din insuficienta de bani. Asta nu e un motiv de a spune ca nu-s constienti. Asa ca domnul Tepes nu aveti dreptate.

 22. Mister says:

  Nu invinuiti studentii!!! Vina le apartine comunistilor, in secial liderului acestora Voronon!!! Obligatia lui e sa iasa in fata celor din piata sa le dea un raspuns clar, ferm, un raspuns care sa cada de acord de partea ambelro parti (actualului partid aflat la puteri si a partidelor oponente). De ce nu recunoaste ca a fraudat alegerile daca putem vedea cu totii inregistrarile cum pling oamenii din comuna “Cotul Morii” si spun ca Voronin le-a facut drumul spre cimitir, in loc sa faca strada centrala!!! si asta a facut-o fara acordul cuiva de la conducerea comunei!!! mai trebuie ceva explicatii?? de aici se vede foarte bine ca el face doar ce vrea si nu tine seama de parerea altora!!!
  Daca era un adevarat presedinte cum s-a declarat el, nu se ascundea de lume, nu fugea din Chisinau, nu bloca drumurile si intrarile in Chisinau, nu bloca trecerile de frontiera cu romania, lasa accesul tuturor doritorilor de-a protesta sa se deplaseze spre centrul capitalei!!!
  Faptul ca tinerii au incendiat cladirea parlamentului si ca s-au infruntat cu politistii, este vina ordinelor de stat!!! daca ei urmau sa actioneze pasnic cum protestau si protestatarii din Rep. Moldova, nu se ajungea la asa urmarii drastice!!!
  Exact echivalentul expresiei: “DE CE L-AS LASA EU… DACA EL NU MA LASA???”
  Comunistii sint ramasita poporului!!! trebuie maturati na.ui!!! Trebuie eliminati in masa!!! Tara noastra nu are nevoie de urmasi stalinisti!!! Daca tot se lauda atita ca e rus, sa se duca in Russia!!! nu are ce cauta in fruntea unui popor strain!!! Sper sa i se intimple lui Voronin mai rau decit i s-a intimplat lui Ceausescu!!! sa nu fie impuscat, dar ucis cu pietre!!! el trebuie sa piara in chinuri!!! ar fi prea fericit sa moara impuscat, impreuna cu Oleshka si sotii-sa!!!
  Sint sigura ca politia nu e de acord cu politica comunista, insa nu au ce face cind stiu ca depind de ei, ca doar le plateste… ii imputerniceste cu drepturi criminaliste!!! unde s-a mai vazut ca politistului sa i sa permita sa fie superior paturii sociale??? e exact ca pe timpul lui Lenin, Stalin, Hitler si Mousollini!!! Astia au pierit toti, a mai ramas Voronin!!!
  De ce nu vrea sa inteleaga ca poporul nu-l vrea?

 23. xandra says:

  Eu personal am incercat sa obtin drept de vot in Chisinau , dar mi sa spus ca trebuie sa merg la bastina si de acolo personal sa ridic un Certificat, mmm drumul ma costa 140 de lei…nu mi-am permis sa merg..si nu mi sa eliberat nici un certificat, apoi cand am mers sa votez nu mi sa permis…hm..ce trebuia sa fac???

 24. Victor says:

  Cum se face dar că un coleg de lucru a depus cerere cu trei zile inainte de alegeri şi a primit permisiunea de a vota în localitatea urbană unde urma să plece în ziua de 5 aprilie cu misiuni de serviciu. Poate că este membru a PCRM.

 25. Justice says:

  Ba BOULE… si tu trebuiesti arestat.

 26. geomarz says:

  Si în România anului 1990 studenţii de atunci au cerut cu îndîrjire eliminarea repartiţiilor guvernamentale.
  S-a terminat, aşa cum au vrut aceea.
  Studenţii anului 2008 au cerut repatiţie guvernamentală şi locuri de muncă…
  Nu le mai dă nimeni… nimic…şi pace bună…
  Aşa că, dragi studenţi, gîndiţi-vă bine ce cereţi. Pentru că cereţi în numele celor care vor veni…

 27. geomarz says:

  Interesant. Să vedem dacă voi avea aprobarea…

 28. Zadkielix says:

  Moldova s-a trezit la timp! Era shi timpul pentru asha ceva…
  Fara sa par un rebel (fara de motive sau de cauza) mi-ash dori ca pe viitor,in ceea ce se numeshte infratzire ,ambele tzari sa fie considerate surori shi nu…(titulatura oficiala sau…oficioasa)..”vecine shi prietene”.

 29. mariusmioc says:

  Oleg, ce ştii de Natalia Morar, cît de importantă e implicarea ei, despre care vorbeşte Belkovski? http://mariusmioc.wordpress.com/2009/04/08/cine-e-natalia-morar-presupusa-lidera-a-revolutiei-de-la-chisinau/

 30. dadatroll says:

  Da dece e imbracati in salopete ca finlandeji aia din filmele cu nemti? E nemti? E finlandeji?

 31. octupus says:

  Tepes…de ce atunci studentii stau shi rup ushile preshidentiei? ca sunt indiferentzi? noi ne intrebat intre noi toti de ce comunstii au laut asha un % procent inalt,chair daca atita lume e contra? ei mereu au folosit tactica eliminarii unei probleme cu inshtiintarea ca exista alte probleme… in aceasta crede inca bunica mea shi vecina ei care in afara ca sai fie arata gradina shi sa aiba carbuni pe iarna nu are nevoie de nimic, comunistii dezinformeaza lumea…bai tepes sunt prosti shi vacari cei care voteaza comunistul, noi dorim ceva care macar se orienteaza corect invers vectorului comunist…sint sigur nu e greshit…corect a spus Cernei ei nu au dorit ca studentul sa voteze aceasta e clar, opozitiile au facut ce au putut ca sa informeze studentzimea…

 32. Chingachguk says:

  Doar inca 2 vorbe.
  1. Dupa razboi sunt multi eroi.
  2. Doti vorbesc (aici) iar Cernei tace.
  🙂

 33. vlasyung says:

  CONCETATENI, NU TRADATI MOLDOVA LA NISTE POTLOGARI CA URECHIAN, FILAT, GHIMPU SI TOTI CEILALTI!!!
  MĂ ADRESEZ CATRE CEI TREI MENTIONATI MAI SUS: NU VA BATE-ŢI JOC DE COPIII VOSTRI, DE STUDENTI. AVETI MACAR PUTINĂ STIMA FATĂ DE PĂRINŢII CARE V-AU DAT VIATĂ!!! VOI NU SUNTETI OPOZITIE – SUNTEŢI NIŞTE POTLOGARI, DACĂ AŢI ORGANIZAT DEZASTRUL DIN 07.04.2009!!! CINE VĂ AŞTEAPTĂ ÎN UE CU AŞA POTLOGĂRII?… CU ATÂT MAI MULT ÎN POSTUL CEL MARE, ÎN AJUNUL SARBĂTORII BUNAVESTIRII MAICII DOMNULUI!!!
  R E G R E T!!!!
  DE ACORD – VORONIN ARE NEAJUNSURI, DAR SINCERI SA FIM, OBIECTIVI – POLITICA DUSA DE COMUNISTI ESTE UNA ECHILIBRATA SI NU UNA EXTREMA, CA LA PROTESTANTI. ÎN PREZENT NU EXISTĂ NICI O ALTERNATIVĂ REALĂ CARE SĂ CONSOLIDEZE CETĂŢENII NOŞTRI…
  SA NE CONSOLIDAM SPRE BINELE MOLDOVEI, NU LA DESTRAMAREA EI!!!

 34. Hase says:

  Grigorciuk, те которые громили здание парламента и президентуры едва ли достойны похвалы, за то что поддались на провокацию. Но “современная и продвинутая молодёжь” это не те кто целует в ж… коммунистов, а те, кто способен отстаивать своё право и противостоять режиму. А быдло это те кто голосовали за Партию Покойников!

 35. dadatroll says:

  Eu cu Urechila tin. De Ghimpu nam auzit, da Urechila iti aduce cadouri mai ales de Pasti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: