Poliţia împuscă oameni nevinovaţi

PolitiaPolitia lui Papuc a trecut de la amenintari la adresa administratiei municipiului Chisinau la impuscarea cetatenilor nevinovati. Este o situatie alarmanta cand cei care au comandat acest omor nu isi recunosc vina, dar incearca sa musamalizeze acest caz pentru a opri revolta tinerilor. In aceasta situatie cred ca este necesar sa urmeze demisia conducerii Comisariatului general de politie al municipiului Chisinau si chiar al ministrului Papuc. Iata ca este actuala propunerea mea sa reducem cu 25 milioane lei bugetul politiei municipale pentru anul 2009, care constitue 100 milioane. Relaţia Primărie-poliţie este departe de a fi o colaborare normală. Iată că, de circa doi ani, poliţia municipală, de facto, nu recunoaşte autoritatatea legitim aleasă de către chişinăuieni. Au fost alegeri, oamenii au ales pe cine au vrut, fără să se consulte cu poliţistul de sector. Asta îi nemulţumeşte pe domnii poliţişti şi îi face răi, asta însemnînd că trec peste buchia legii. În cazul în care apare vreun litigiu la Primărie, imediat apar poliţiştii, bine clădiţi şi, una-două, îmbrîncesc consilierii sau se răstesc la primar. Ei au alt ordin şi-l îndeplinesc. Trebuie de pus mîina pe vreun birou, apelăm la serviciile poliţiei. Muşuc peste noapte schimbă lacătul şi pune doi poliţişti să păzească uşa. Gata, problema e soluţionată. Ce treabă are poliţia cu uşa primăriei? Ce treabă are poliţia cu Direcţia sănătăţii de exemplu? La Direcţia sănătăţii nu le-au plăcut şeful. Au venit noaptea şi au schimbat iala. Încă o problemă rezolvată. Procuratura tace, nu se autosesizează. Cu toate că, datoriea Procuraturii e să supravegheze şi activitatea poliţiei, în sens dacă respectă legislaţia în vigoare. Totul e anapoda. Dar anapoda pînă la nebunie. Nu mă refer la brad, la cadouri, la animare încătuşate şi la multe alte găinării. Poveştile vă sînt cunoscute, concluzia fiind una – poliţia lucrează din topor.

Si-acuma despre bani. Despre bugetul municipal care zilele acestea este pus în dezbatere la CMC. Chişinăuienii trebuie să ştie. Primăria şi CMC, anul trecut a dat poliţiei municipale 97 milioane lei, ca ei să poată menţine ordinea publică. Pentru 2009, potrivit proiectului de buget sînt preconizate circa 100 milioane lei, pentru acelaşi scop, de a lupta cu fărădelegea şi, în nici un caz, cu autoritatea legitimă.

Cu toate că, haideţi să nu-i tundem pe toţi poliţiştii sub aceiaşi tunsoare. În poliţie, orice am spune, muncesc şi oameni cumsecade. Acestoara le este ruşine ce face Gumeniţă în CMC. Deocamdată ei tac, pentru că, ştiţi vorba – şeful e şef, mai ales într-o instituţie militară.

Advertisements

4 Responses to Poliţia împuscă oameni nevinovaţi

 1. Nicole says:

  Politia municipala lucreza la comanda comunistilor!Da sunt si politisti cumsecade dar nu pot face fata gunoiului din capitala!
  Acum mai mult ca niciodata trebuie sa sustinem PL-ul si pe Dorin Chirtoaca!!!

 2. Romanul says:

  Domnule Cernei, uniti-va partidul cu PL ! sunteti singura scapare. doar uniti!

 3. Ed___ says:

  Extraordinar este faptul ca oamenii arata ca le pasa.
  Imi cer scuze daca am spus, sau poate in numele celor care au spus ca “mamaliga nu explodeaza”.

  DAR SA STITI CEVA EXTREM DE ESENTIAL:

  NU cladirea presidentiei Rep. Moldova trebuie asediata… .
  NU cladirea parlamentului Rep. Moldova trebuie asediata… .. . .

  DACA TOT ASEDIATI CEVA, ATUNCI TREBUIE ASEDIATA cladirea Televiziunii publice (Moldova 1).

  De ce?
  PENTRU CA OAMENII DIN TOATA TARA, DIN REP. MOLDOVA NU SUNT INFORMATI IN MOD CORECT CU PRIVIRE LA EVENIMENTELE CARE AU AVUT LOC !!!!

  MILIOANE DE EST-MOLDOVENI SUNT MINTITI CU TELEVIZORUL DE MOLDOVA 1, CA ACESTE ACTIUNI ORI SUNT DE MICA AMPLOARE, ORI SUNT ORGANIZATE DE “AGENTI STRAINI” !!!!!!!

  Este absolut jignitor in ce hal a ajuns sa minta comunistii in frunte cu Voronin !!!!!
  – adica Medvedev SE IMPLICA IN TREBURILE INTERNE ALE REP. MOLDOVA (cica suverane) dar tot Rusia acuza Romania ca se implica…. Romania care de fapt NU se implica !!!!

  ESTE ABERANT UNDE SA AJUNS CU MINCIUNA !
  Oare cum pot romanii (vest-moldoevnii) sa se implice in Rep. Moldova cand granita este inchisa intre Rep. Moldov si Romania !!!!

  Oare cum poate sa se implice ROmania cu “agenti secreti” cand nici macar studentii Rep. Moldova nu sunt lasati sa treaca granita INAPOI IN PROPRIA TARA !

  Fara sa faceti cunoscut ADEVARUL si tuturor celorlalti cetateni ai Rep.Moldova, FARA sa faceti cunoscut poporului ce se intampla cu adevarat, demonstratiile nu vor avea si o finalitate care sa merite efortul.

  Trebuie ca INTREAGA POPULATIE A REPUBLICII MOLDOVA SA AFLE ADEVARUL !
  si asta se poate intampla doar daca Moldova1 si-ar face datoria de televiziune nationala !!!

  Dar cat timp este in mana abuzurilor comunistilor si a lui Voronin care o trateaza ca pe proprietatea lor, atunci poporul nu va stii adevarul despre ce se intampla si deci NIMIC NU SE VA SCHIMBA.

  Daca vreti cu adevarat SCHIMBAREA atunci trebuie ca Moldova1 sa transmita echidistant adevarul despre faptele intamplate!

  Altfel nu este decat o portavoce a lui Voronin care cu o nesimtire greu de descris, acuza liderii opozitiei de fapte grave doar ca sa para ca el este cel bun si liderii opozitiei sunt criminali, cand de fapt ADEVARUL ESTE EXACT PE DOS!

  Apropo: de ce credeti ca TOCMAI internetul in parte si telefonia mobila au fost blocate in momentul demonstratiilor ????

  ca sa nu spuneti adevarul altora si sa nu mai fie chemati si parintii copiilor la demonstratie !

 4. ana says:

  o alta solutie ar fi sa nu se mai duca nimeni la munca….macar pt o zi…dar trebuie sa se organizeze bine toti oamenii….pt ca o zi fara activitate e dezastru intr-un stat…ganditi-va…la administratie…la primarii…si in toate secretariatele…sau fabricile(daca exista pe acolo)….daca nu s ar lucra…si sa iasa in starda cu totii…si fara violente….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: