Vom fi cu Grigore Vieru şi cu gîndul, şi cu fapta

G.VieruTotuşi, trebuie să ducem la o finalizare concretă ideea înveşnicirii numelui celui care a fost ilustrul poet Grigore Vieru. Încetul cu încetul Primăria discută subiectul, nu doar declarativ şi, credem că într-un viitor foarte apropiat, vom avea un bulevard Grigore Vieru. De altfel, zilele trecute a avut loc şedinţa Comisiei municipale pentru reglementarea urbonimicelor şi instalarea de plăci comemorative, la care a participat şi soţia poietului distinsa doamnă Raisa. Am discutat cu privire la viitorul bulevard Grigore Vieru şi s-a ajuns la concluzia unanimă că cel mai potrivit ar fi, totuşi, denumirea bulevardului Renaşterii. Exact ceea ce am propus eu la una din primele şedinţe ale CMC, după moartea poetului. Pe parcurs, presa a lansat cîte şi mai cîte variante. Au fost multe, de exemplu Puşkin, Columna, Albişoara, Trandafirilor, Florilor, Ismail, bd. Dacia, Traian, în sfîrşit bd. Renaşterii. La o adică, problema nu-i chiar atît de problematică. Trebuie doar să manifestăm voinţă şi să ne punem pe treabă. Apropo, arhitectul şi sculptorul Canaşin a elaborat deja o schiţă de proiect a viitorului monument dedicat poetului Grigore Vieru. Iar familia maestrului mai optează şi pentru edificarea Centrului cultural „Grigoe Vieru” care va include un muzeu , o bibliotecă şi o sală multifuncţională. Sînt ferm convins că toate acestea vor fi. Haideţi să demonstrăm că putem fi cinstiţi cu Grigore Vieru, că nu ne despărţim de el, nici cu gîndul, nici cu fapta.

Advertisements

2 Responses to Vom fi cu Grigore Vieru şi cu gîndul, şi cu fapta

 1. vio says:

  denumirea unui bulevard in numele Poetului trebuia facuta imediat dupa moartea acestuia. la voi se discuta luni in sir pentru orice. intr’o tara cu un grad de civilizatie normal, ar fi fost un bulevard Grigore Vieru cel tarziu la cateva zile dupa inmormantarea acestuia.
  si ar trebui, in primul rand, sa va ganditi cat mai curand la bustul lui Grigore Vieru pe Aleea Clasicilor, asa cum Maestrul insusi si’a dorit.
  astea nu sunt probleme care se discuta timp de luni de zile, sunt niste idei realizabile in maxim cateva saptamani.
  vrem OPERATIVITATE si LOGICA de la Consiliul muncipal!

 2. Alessa says:

  Sa dea Domnul ca intr-o buna zi sa le vedem realizate toate acestea…si sper ca asa va fi. Doar ca ma tem ca se vor cata ca deobicei de a se pune bete in roate…desi speranta ca la 5 aprilie SCHIMBAREA va sosi…sper sa-mi contrazica teama.
  E un mesaj foarte inteles si va multumim pentru aceasta.

  “Până să ridicăm piatra, să dăm cu ea în cine trebuie, şarpele e pe piatră.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: