Morala, politica si listele de partid

Sursa: Victor Nichitus (Radio NOVA)

c-11-9Consilierul municipal Oleg Cernei, nu va părăsi Partidul Alianţa Moldova Noastră, declaraţia a fost făcută în cadrul interviului de dimineaţă de la radio Nova.
Oleg Cernei a declarat că deşi este nemulţumit de locul pe care conducerea partidului i l-a desemnat în lista de partid prezentată Comisiei Electorale Centrale, nu va părăsi rîndurile acestei formaţiuni politice şi se va angaja în formarea grupului politic Chişinăul Democrat din Consiliul Municipal Chişinău, grup care de la nivelul consilierilor municipali să coordoneze acţiunile electorale ale partidelor din care aceştia fac parte.
Cernei a adăugat că mediatizarea nemulţumirilor sale se înscrie în procesul de dezbatere iniţiat de către societatea civilă pentru promovarea unui Parlament curat.
Transparenţa procesului de selectare şi promovare în listele electorale ale partidelor trebuie să ducă la aceia ca din viitorul legislativ al ţării să facă parte profesionişti şi oameni care să fie dincolo de orice fel de bănuieli, a specificat Oleg Cernei.
Consilierul a adăugat că este firesc ca în sînul fiecărui partid politic să existe persoane care să poată ajuta din punct de vedere financiar, ca acţiunile politice să fie duse la bun sfîrşit, mai ales în condiţiile în care costurile campaniei electorale sînt ridicate.
Cernei consideră că în actele politice trebuie să existe etică şi echitate, şi chiar morală.
Cernei consideră că acţiunile sale nu dăunează partidului din care face parte, deoarece Partidul Alianţa Moldova Noastră, este un promotor al transparenţei şi militează pentru un legislativ curat iar acţiunile sale se înscriu exact în această tematică. Cernei a specificat că dezbaterile publice referitoare la politicile interne ale partidului din care face parte pot aduce doar un plus de imagine şi asta pentru că AMN nu are nimic de ascuns.

line10ASCULAT EMISIUNEA

play10

PLAY

Advertisements

5 Responses to Morala, politica si listele de partid

 1. Radu says:

  Faceti multa galagia in privinta listei de partid. Pina la urma, este posibilitate de a reface lista sau este aprobata definitiv?

 2. Русская свинья says:

  В конце концов они от вас избавятся. Вы нарушили спокойную жизнь барона, а он этого не простит. Он злопамятен. Проще будет если вы будете вести борьбу с несправедливостью в одной из либеральных партий.

 3. pro PL says:

  toti se lupta pentru putere…sunteti deacord si sa tradati ca sa va asigurati un scaun in parlament.

 4. sergiu filip says:

  Cit priveste viitorul politic a dlui Cernei in AMN, cred ca este sumbru si este privit foarte urit de catre Serafimii dlui. Daca nu ma inseala memoria, aceasta este cea de a 2-a esire necontrolata a autorului blogului (alegerile locale cind Cernei nu a fost de acord cu candidatura lui Bujor din partea AMN), care il va costa pe viitor. Nu cred ca AMN va risca sa tina mai departe in rindurile sale o persoana necontrolabila ca Cernei, cu atit mai mult, vreun partid sa-l coopteze in rindurile sale. Asa ca este riscul ca Dl Cernei sa nu mai fie atit de radical!!! Si cum sesizez eu, dl Cernei si-a cam temperat atitudinea rebela fata de “Lista desenata” a AMN-lui, sau asta este cel putin pina la etapa cind partidele nu vor mai putea opera modificari in lista de candidati?? Sa-si fi dat seama oare Cernei, ca totusi ar putea sa treaca in parlament chiar si de pe locul actual de pa lista???
  Apropos, o intrebare pentru autorul blogului, daca doreste sa raspunda evident, ce veti alege in cazul in care va fi posibil sa treceti in parlament, sa ramineti consilier local sau deputat??? Daca doreste sa raspunda evident, as dori un raspuns clar, fara careva ocolisuri.

 5. micu says:

  Oleg,desigur ca ai dreptate ca listele de partid se fac nedemocratic, intransparent si deseori chiar in detrimentul partidului. Morala si politica sunt decamdata lucruri incompatibile in Moldova. Prin initierea discutiei publice a aceastui subiect dai dovada de curaj si barbatie. O situatie similara a fost in PPCD inainte de alegerile din 2005. Atunci Rosca nici nu a supus votului lista candidatilor la Consiliul National, asa cum preved documentele statutare ppcd. Intr-o lista de 103 persoane nu si-au gasit locul multi membri marcanti a partidului cum au fost S.Burca (vice-presedinte), M.Sarabas, M.Roscovan, I.Mamaliga (toti membrii Biroului politic) s.a. Rosca si-a facut o lista, in capul careia a pus oameni convenabili cu care va putea mai usor trada. Desi membrii de partid cat si alegatorii se revoltau, nimeni nu a indraznit sa initieze o discutie similara, pentru a nu prejudicia imaginea partidului. Acum putem afirma ca aceasta a fost o gresala fatala si acum ppcd este pe calea disparitiei.
  Daca conducerea partidului tau nu va intelege lectia, AMN va avea aceias soarta ca si ppcd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: