Bulevardul Grigore Vieru cu zeci de mii de flori

1205395795_34065700În şedinţa Consiliului Municipal Chişinău de joi ne vom aminti de Grigore Vieru. Omul Vieru a murit, dar numele lui trebuie să trăiască. Dat fiind faptul că am tot vorbit despre o stradă din capitală care să-i poarte numele, în următoarea şedinţă a CMC voi insista asupra bulevardului Renaşterii. Chiar nu este cazul să scandalizăm bunul nume al maestrului care nu obişnuia să ciocnească oamenii şi valorile. La primăvară vom sădi zeci de mii de flori pe acest bulevard şi vom instala prima placă „Bulevardul Grigore Vieru”. Mai ales că, Vieru a fost şi va fi unul dintre pilonii renaşterii noastre naţionale. Deci, se potriveşte. Important este să nu dezlănţuim dezbateri la nesfîrşit, să nu facem din asta campanie electorală. Şi tot în şedinţa de joi al consiliului voi propune să-l înscriem pe Grigore Vieru în cartea cetăţenilor de onoare al municipiului Chişinău. Este un gest de înaltă apreciere, dar şi un sprijin pentru distinsa doamnă Raisa care va achita mai puţin pentru serviciile comunale. Cît de puţin dar să facem un bine, atîta timp cît avem această posibilitate.

line21

Sursa: JurnalTV

Afla aici cum municipalitatea pregăteşte mai multe acţiuni în memoria poetului.

play11

PLAY

Advertisements

7 Responses to Bulevardul Grigore Vieru cu zeci de mii de flori

 1. Pavalache says:

  Nu stiu cat de potrivit este sa numesti bulevardul Renasterii in bulevardul Grogore Vieru, cand rudele apropiate ale marelui poet s-au pronuntat pentru bulevardul Moscovei.

 2. vio says:

  hm, Bucuresti nu are bulevard, Moscova are, pe Puskin il lasam in pace, dar eliminam b. Renasterii…

  are sens?

 3. adevarul says:

  Gresita postare domnule Cernei! Calin Vieru,fiul marelui poet, membru PLDM, a sus ca doreste ca bld moscova sa fie denumit “Bulevardul GRIGORE VIERU!

 4. Dina says:

  Nu cred ce este corect. Mai bine ar fi ca bd Moscovei s fie numit bld GRIGORE VIERU. Sa scoatem odato denumirele acestea rusesti ale comunistilor din CHISINAU.

 5. Dacian says:

  Bulevardul Renasterii nu trebuie schimbat! Cel mai potrivit ar fi sa fie redenumita str Puskin in Grigore Vieru, sau bd. Moscova, asa cum doreste familia marelui disparut.

 6. Alex says:

  Cred ca ar fi corec de a Redenumi bd. Moscova in Grigore Vieru.

 7. Jovanny says:

  Sunt deacord cu toti in afara de Alex. Posibil el se teme ca sa nu sa se rascoale minoritatile de rusi din capitala. Intradevar merita a fi rediscutat acest subiec, dar B. Renasterii trebuie lasat asa cum este, pe cand din denumirile rusesti mai trebuie diminuate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: