La Termocom e beton armat

cald-iarnaAşa s-a întîmplat că zilele acestea a fost destul de cald, chiar prea cald pentru un februarie adevărat. Cu toate acestea, Termocom n-are treabă cu temperatura de-afară, livrează agent termic de parcă ar fi 15 grade ger. Termocomul trebuie sa limiteze temperatura agentului termic astfel la tur sa fie 60-55 grade si la retur 50-40 grade in cazul cand temperatura este de plus 7 grade afara. Foarte mulţi se plîng pe faptul că în apartamente e peste măsură de cald. Numai că asta înseamnă bani, mulţi bani pe care va trebui să-i achitaţi luna viitoare, pentru că încălzim atmosfera. Am abordat această problemă în repetate rînduri, dar la Termocom e beton armat. Am impresia că ei vor să-şi scoată pîrleala pentru acele două săptămîni, cînd n-au putut încasa ceea ce şi-au pus în buget. Stăm şi ne întrebăm cine este acest Termocom ca să-şi bată joc de atîta lume. În acelaşi timp, ne plîngem că sîntem săraci, că totul e scump, că trăim aşa cum trăim. Dar cum să trăim altfel dacă în plină iarnă stăm cu uşile şi gemurile deschise. Neamţul s-ar cruci să vadă cum noi aruncăm banul aiurea. Am intrat într-un oficiu din centru capitalei, n-o să credeţi – erau circa 30 de grade. Se sufocau, dar nu aveau încotro, pentru că dînşii consumă atîta cît le dă domnul Antocel. Respectiv vor plăti atîta cît va cere dl Antocel. Dar el le va cere mult, pentru că livrează mult. Furnizorul de agent termic ne impune un serviciu care va trebui sa fie achitat din bugetul familiei dar care nu este conform parametrilor in dependenta de temperatura de afara. Şi toate acestea se întîmplă în plină criză economică şi energetică, Dar de fapt, e criză umană.

Advertisements

7 Responses to La Termocom e beton armat

 1. Sandu says:

  La mine nu e fost tare cald, pentru ca tevile cu apa calda stau dezgolite in fata blocului deja 2 luni. In decembrie au venit niste termocomisti cu tractorul, au sapat o groapa de 2 metri adincime,(acole unde erau tevile cu apa calda) si au sters-o nu stiu unde.
  De atunci stau si ma uit in fiecare zi la acea groapa, la acele tevi, care incalzesc atmosfera.
  Am incercat sa sun la termocom, desigur nimeni nu a mai venit sa astupe acea groapa….

 2. русская свинья says:

  Вы бы научили г-н Черней что делать и как защищаться от этого термокома, а не только констатировать очевидное.
  Что предпринять?
  Составьте формат заявления и распространяйте ее и на сайте, и среди горожан чтоб коллективно, массово обратились туда, куда надо.
  Если вы проявите интерес и желание помочь народу в этом конкретном вопросе, многие горожане будут на вашей стороне.

 3. Sergiu says:

  Eu tot cred ca trebuie de lamurit populatiei cum sa procedeze. D-nul Cernei, asteptam sfaturi…

 4. Stefanel says:

  Ce mult simpatizez acest om (mă refer la domnul Cernei, dar nu mă pot împacă cu imaginea in dansului in AMN (totuşi e partid de şmecherasi si hoţi).
  Da, Da AMN e mai bun decăt comuniştii, dar Oleinic si alţii de teapa lui— e o greşeala mare.

 5. Boris says:

  Ucrainenii au scapat de intermediar la aprovizionarea cu gaze. Noi cand scapam de intermediar la aprovizionarea cu caldura ?
  De ce nu se decide de aprovizionare cu caldura si apa calda prin contracte directe ?
  Iar “Termocom”-ul ar putea exista ca o subunitate a Primariei pentru efectuarea coordonarii.
  Cu atat mai mult, ca aceasta idee se vehiculeaza de un timp bun in presa. Iar conducerea tarii, desigur, ca e surda. Ar pierde o pargie de presare a Primariei.

 6. Русская свинья says:

  Мне кажется, что несмотря на поднятые интересные темы, на блоге не получается интересный и живой диалог.
  Или модератор попался меланхоничный, или г-ну Четней не интересно общаться с посетителями блога.
  Если так и дальше – уйдут и эти последние форумчане.

 7. Oleg Cernei says:

  Pot sa va comunic, ca pe blog eu am raspuns la mai multe intrebari privind statutul Termocomului.Conform Hotararii Guvernului nr.191 prestarea energiei termice se face in baza contractului direct semnat intre furnizor si consumator.Din pacate aceasta reglamentare nu se aplica in practica de guvernanti care dirijeaza cu acest monopolist Termocom.Rog sa vedeti articolul Guvernul a incalcat Carta europeana a autonomiei locale.
  Va respect comentariile si pozitiile.Bafta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: