Ultima mare jăcmăneală naţională

protestÎncepînd cu săptămîna viitoare, Moldova intră în febra electorală. De data aceasta se anunţă a fi vînzoleală mare, dat fiind faptul că mulţi stau la rînd şi puţine fotolii avem în parlament. Cei care sînt cu pîinea şi cu cuţitul (guvernanţii) vor să fie la putere în vecii vecilor, chiar dacă, au avut 8 ani la dispoziţie şi i-au consumat dintr-o minciună în alta sau, mai bine spus, dintr-o hoţie în alta. Plus, anul tineretului care a zguduit prin amploare şi avînt socio-econimic. S-o creadă NIT-ul. Parodie oficială şi bani spălaţi în concerte şi festivităţi sub înaltul patronaj al ştim noi cui. Ultima mare jăcmăneală naţională a fost să fie Hotelul Codru din buricul Chişinăului. Noi, cei de la „Moldova Noastă” am protestat, pînă, dar şi după această prihvatizare. Am ieşit în stradă, am încercat să punem degetul pe rană, pentru că într-adevăr e o rană şi nu numai economică. Ceea ce s-a întîmplat în ultima lună a lui 2008, mă refer la privatizarea în doi timpi şi trei mişcări a hotelului Codru, e un gest de sfidare a tot ce se poate sfida. Trei sute şi ceva de euro pentru un metru pătrat de spaţiu în acel loc, chiar că ne-au scuipat pe fizionomie. Demult n-am fost noi aşa de proşti ca să înghiţim în halul acesta. Aşa preţ pur şi simplu nu există, sau dacă există, apoi într-un cămin jalnic la periferie. A trecut circa o lună şi oamenii au cam uitat de ceea ce s-a întîmplat. Numai că e grav şi lucrul acesta trebuie amintit la nesfîrşit. De trei ori pe zi şi o dată seara la televizor. Ar fi normal să-şi amintească organele de drept, procuratura de exemplu, să cerceteze, cum de s-a întîmplat să vîndă un hotel întreg la un preţ de nimic. Mai ales că ei acuma caută privatizări ilicite care au fost operate 10-15 ani în urmă. Dar cu aceasta recentă ce facem? Procuratura n-are timp de autosesizări, procuratura e preocupată de asasinări trase de urechi, de hărţuieli politice, de trasul sforilor în folosul unor oameni concreţi din două partide concrete. Unul dintre aceşti oameni concreţi ne spune seară de seară că procuratura a fost reformată, bucuraţi-vă, prieteni, creştini şi democraţi. Dacă asta se numeşte reformă, apoi tre să spunem că şi toate drumurile Moldovei sînt bine asfaltate. De ce nu? Dacă minţim să minţim pînă la capăt.

Advertisements

5 Responses to Ultima mare jăcmăneală naţională

 1. Alex Cozer says:

  Domnule Cernei, când veți face publică trecerea dumneavoasră la PL?

 2. O.Brega says:

  Zici că-s puţien locuri moi în Parlament, dar eu cred că-s prea multe. Pentru un surogat de stat ar fi suficient şi un legislativ cu 70, 50 de locuri. Dacă mai pui şi funcţiile calde din Guvern, iese oricum prea mult pentru oricare dintre partidele autohtone, chiar şi mastodontul PCRM a racolat şi tehnocraţi pentru funcţii cheie, deoarece n-avea destui specialişti credibili afară şi în ţară. La fel veţi păţi şi voi. iar dacă vă veţi ambiţiona să băgaţi în funcţii doar membri de partid, riscaţi să compromiteţi iar democraţia, de data asta pe cea liberală, făcînd iar loc la guvernare pentru un deceniu stîngii sau unor naţionalişti radicali.
  Sper că veţi fi o schimbare în bine.
  Aştept aici sau altundeva public un comentariu al tău despre migrarea la PL, despre care se zvoneşte prin tîrg.

 3. Radon says:

  Intradevar. Un metru patrat intr-un apartament din centrul orasului costa minim 500 – 600 euro, dar aici deja o cladire construita si cu o reputatie recunoscuta de peste hotare sa o vinda la asa un pret mizer. 😦
  Apropo, doream sa va intreb un lucru domnule Cernei. Ieri am citit pe un blog, ca dumneavoastra doriti sa lasati AMN-ul si sa aderati la PL. Sunt adevarate aceste cuvinte, ori niste aberatii in vint?

 4. русская свинья says:

  Домнуле Олег!
  Я всегда следил за вашей политической и общественной жизнью. Вы внушаете опнимизм, увеереность в себя и правильность выбранного пути.
  Мне кажется, что ваше место не рядом с Урекяну, вы по своей сути более “наш” и не похожи на баронство этого лидера.
  Ну какой он народный лидер?
  Вы бы намного лучше смотрелись в одной из либеральных партий.
  Удачи вам и сил для борьбы.
  Не такое уж безоблачное видется наше будущее.

 5. Sint mirat cind citesc asemenea mesaje…cica adera la PL sau mai stiu eu unde…dar poate pe linga toate astea mai sint si convingeri politice,idealuri etc;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: