Conturile primăriei au fost iarăşi blocate

Sursa: Cotidianul “Timpul”

Oleg CerneiMinisterul Justiţiei a pus din nou sechestru pe conturile primăriei capitalei şi a mai multor subdiviziuni ale acesteia: Direcţia educaţie, Direcţia asistenţă socială, Direcţia cultură, Direcţia transport, Direcţia finanţe, Direcţia protecţia copilului, Centrul militar, Teatrul de păpuşi „Licurici”, preturi, mai multe primării din suburbiile capitalei etc. Drept motiv a servit datoria pe care o are primăria faţă de „Termocom”. În cazul menţinerii acestei decizii, întreaga activitate a capitalei va fi paralizată în câteva zile.

De vineri, aceste structuri din cadrul primăriei nu mai pot efectua operaţiuni financiare. Veaceslav Ţărnă, şeful Direcţiei transport, a declarat, ieri, la şedinţa operativă a primăriei că, din cauză că nu vor putea achita consumul energiei electrice, în capitală ar putea fi sistată circulaţia troleibuzelor, iar pe timp de noapte oraşul ar putea rămâne în beznă. Într-o situaţie extrem de dificilă se află şi Direcţia educaţie, tineret şi sport care nu va putea asigura salarizarea pedagogilor, hrana copiilor şi întreţinerea instituţiilor de învăţământ. În cadrul şedinţei operative, primarul Dorin Chirtoacă a calificat aplicarea sechestrului drept abuz din partea organelor centrale. Diana Gurschi, şefa Direcţiei juridice a primăriei, s-a arătat nedumerită de faptul că în încheierea Ministerului Justiţiei din 19 ianuarie 2009 este indicată datoria de 148 mln. lei, deşi în decembrie 2008 agentului termic i-au fost achitate opt milioane din această sumă. Nu s-a ţinut cont nici de faptul că în bugetul pentru 2009 au fost prevăzute finanţe pentru achitarea integrală a datoriilor faţă de „Termocom”.

Potrivit consilierului AMN, Oleg Cernei, blocarea conturilor mai multor subdiviziuni ale primăriei municipiului Chişinău este încă o lovitură dată locuitorilor capitalei. „E o nouă încercare a guvernării comuniste de a submina activitatea primăriei, dar şi forţelor democrate din Consiliul municipal”, a conchis Cernei.

Advertisements

One Response to Conturile primăriei au fost iarăşi blocate

  1. Stalinus says:

    Stimate d-le Cernei

    Sunt un cititor din Romania cu ceva vechime pe formurile din RM .
    As dori sa va sugerez sa postati interventii proprii pe blog mai degraba decit taieturi din presa ca pe acelea putem sa le citim si singuri direct de la sursa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: