Chestiunea Eduard Muşuc, aerul de celulă şi multă-multă slugărnicie

e.musucEduard Muşuc, cel care a ajuns în fruntea Consiliului Municipal Chişinău pe uşa din spate a preşedinţiei, acuma se crede buric al Primăriei. Dînsul comite cîte şi mai cîte ilegalităţi, astfel încît, greu de tot le va fi avocaţilor să-l scoată basma curată. Mult mai greu decît a fost în noiembrie 2006, cînd Eduard Muşuc, ieşea fericit de după gratii şi declara următoarele: „Dosarul meu este fabricat la comanda guvernării comuniste şi este un dosar politic. Arestarea mea s-a făcut cu scopul de a zădărnici congresul PSDM. Cînd guvernanţii au înţeles că lucrul acesta nu le-a reuşit, au hotărît să mă elibereze”. Multe a declarat atunci dl Muşuc. Nici în visuri nu visa că peste circa 2 ani va fi alt Muşuc, unul afectat de boala trădării clinice, pare-se „stokholm” se numeşte, cînd victima pactizează cu călăul. Şi a pactizat, cu cel care l-a înfundat în puşcărie, cu cel care l-a făcut fugar pe tătăl său Ion Muşuc. E un caz de studiat, un caz de trădare clasică, un exemplu cum nu trebuie de mers peste cadavre, condimentat cu obrăznicie tinerească. Cine nu ţine minte, să-şi amintească. Eduard Musuc împreună cu tatăl său, Ion Muşuc, au fost reţinuţi de ofiţerii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corpuţiei şi trimişi în judecată cu învinuirea – conducătorii societăţilor pe acţiuni „Telecom Holding” şi „Megadat Com”, ar fi efectuat rotaţii de milioane de lei cu imobilul din strada Alba Iulia, 77, pus drept gaj la una din băncile din Chişinău. In urma tranzacţiei, cei doi şi-ar fi însuşit ilicit cca 2 mln lei. Pe 28 septembrie, Judecătoria sectorului Buiucani a emis, pe numele lui Eduard Muşuc, un mandat de arest pe o perioadă de 10 zile, iar pe 5 octombrie 2006, termenul acestuia a fost prelungit cu înca 20 de zile. Şi toate acestea s-au întîmplat acum doi ani şi ceva. Nu atît de demult. Am început cu acest tragic şi nefericit pasaj din CV-ul dlui Muşuc deoarece credem, tocmai din acea perioadă s-a produs întoarcerea armelor şi slugărnicirea. Lui Muşuc iau creat toate condiţiile pentru a respira puţin aer de celulă. Apoi a dispărut şi tatăl. Omul a cedat. Muşuc n-a mai răbdat, a făcut pipi pe toate cauzele naţionale şi de partid, inclusiv pe morală, şi a mers la stăpînire care, pînă mai alaltăieri, îi frîngea oasele. A mers să se-inchine, să capituleze. Ori din interes, ori din laşitate. Mai degrabă şi una, şi alta. Şi iata-aşa, încetul cu încetul, cu binecuvîntarea înaltprea- comunistului Vladimir din întreaga Coşniţă, cu tupeu şi roşaţă în obraji, cu „crîşă” la cel mai înalt nivel, Muşuc ajunge Preşedinte de CMC. Mulţi probabil nu cunosc, dar preşedintele CMC este un consilier ca şi toţi consilierii. Doar că deţine trei competenţe în plus: 1. de a convoca şedinţele CMC; 2. de a conduce şedinţele CMC, 3. de a semna deciziile adoptate de CMC. Atît. Dar ce face dl Muşuc în realitate? Îşi trage ştampilă, îşi face Primărie în Primărie, cu alte cuvinte îşi face de cap.

Dragii mei, eu urmăresc şi voi urmări cu deosebită atenţie activitatea publică a preşedintelui CMC Eduard Muşuc şi, din cînd în cînd, vă voi informa şi pe Dumneavoastră, nepărtinitor şi corect, ce se întîmplă cu tipii care trag sforile în CMC.

Advertisements

9 Responses to Chestiunea Eduard Muşuc, aerul de celulă şi multă-multă slugărnicie

 1. antiprostin says:

  dl Oleg se spune in popor- despre morti ori de bine ori nimic…ce tot trambitati dp rosca, dp prearatacitul cubreacov, scroafa asta de musuc jr si altii-pt multi ei au murit. voua va reveni sa va pocaiti pt ca i ati dat increderea adineaori, i-ati plans disparitia etc.

 2. Sebitză says:

  Doamne, ce figura are… parca e umflat cu pompa… iar privirea lui ”inteligenta” spune totul… De unde l-au adus, Doamne, de la prasit porumbul?

 3. Violeta says:

  Stimate domnule Oleg Cernei! Felicitari pentru acest blog, este o intentie laudabila sa ne faceti cunoscuta situatia din CMC din interior; dati dovada de mult curaj!
  Uneori ma gindesc ca nu le este usor oamenilor de buna credinta sa comunice cu astfel de indivizi cum este Musuc; uneori mi se face greu pe suflet numai auzindu-i bilbielile, dar sa ma si suport prezenta lui in capul mesei……….
  ramin cu convingerea ca incurind va da socoteala pentru faptele ilegale !

 4. Alex says:

  Domnul Cernei! Va multumesc pentru curajul si barbatia d-voastra. Sunteti cu adevarat un patriot si un exemplu care merita sa fie urmat. Curaj si bunavointa in continuare. Suntem alaturi de d-voastra si de cei care cu adevarat vor cit mai curind sa aduca in tara asta prospiritatea si debarasarea comunistilor.

 5. nicolae says:

  Cunosc si eu manera acestor doi Mushuci . in dosarul cu imobilul de pe str. Alba Iulia 77 in prima instanta perduse si executorul jud. a fost amenintat cu arma si Musciuk a scos din maneca povestea cu imobilul gajat .
  Tot el acest Musciuc ,apoi teroriza partnerii de afaceri pe care -i fraerise ca sal ajute in electorala 2005 financiar capoi daca va ajunge in parlament sai ajute – sa le faca favoruri ..
  asta este metoda acestor criminali ce se plimba cu arma la sold de mic fraier …

 6. socolenco says:

  Dle Cernei, de ce dvs daca sunteti atit de activ in AMN, iata aveti de curind si blog nu facti parte din Biroul Permanent Central? Mersi!

  http://www.amn.md/pagini-0-10-0.html

 7. olegcernei says:

  Pentru socolenco

  TOTUL ESTE INAINTE.

  Merci pentru ntrebare!

 8. Mihai Rusu says:

  d.Cernei sunteti o persoana deschisa si curajoasa..o rascruce care unitri drumurile mari si mici, avem nevoe de asa un presedinte a paParlamentului RM.

 9. Prodan says:

  Cu ceva timp in urma (2004), domnule Cernei, am refuzat implicarea organizatie studentesti pe care o conduceam in jocuri politice. Sa nu ne-o luati in nume de rau, dar ar fi fost imoral sa incalcam statutul organizatiei.
  Intotdeauna mi s-a parut imoral implicarea ppcd-ista in treburile organizatiilor studentesti din Romania.

  Daca gresec cu ceva, va rog domnule O. Cernei sa ma convingeti de contrariu intr-un nou articol.

  Tot respectul!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: