Nesupunere la Primărie

Sursa: Natalia Hadârcă – ziarul Timpul

Un şef de direcţie i-a declarat război primarului general

Eugenia Ceban, şefa Direcţiei municipale pentru asistenţă socială, i-a declarat deschis război primarului general al capitalei. Ieri, în timpul şedinţei operative de la primărie, ea a spus că refuză să-i mai ofere note informative şi că „şeful” ei este Eduard Muşuc, preşedinte CMC. Apoi, şi-a strâns lucrurile şi a ieşit demonstrativ din sala de şedinţe.

Săptămâna trecută, primarul i-a cerut Eugeniei Ceban să-i prezinte o notă informativă despre nişte încălcări depistate în activitatea Direcţiei de asistenţă socială.

„Doamna Ceban a atribuit un spor majorat de stagiu în muncă. Aceste nereguli au fost constatate, anul trecut, de Direcţia generală de finanţe şi de Ministerul Finanţelor”, a declarat Chirtoacă. În replică, Eugenia Ceban l-a învinuit pe primar de persecutare. „Vă rog să puneţi capăt persecutărilor care durează deja mai bine de un an. Am primit actul de revizie de la minister în care nu se menţionează despre careva încălcări… O să ne întâlnim la procuratură şi în instanţele de resort”, a spus E. Ceban şi a părăsit sala de şedinţe.

Primaria ChisinauSolicitat de TIMPUL, consilierul Oleg Cernei a calificat ieşirea doamnei Ceban drept o nesupunere faţă de primarul general şi o încălcare grosolană a Legii administraţiei publice locale şi a Codului muncii. „Indiferent care este procedura de numire în funcţie a şefilor de direcţii, conform legii administraţiei publice locale, primarul conduce, coordonează şi controlează activitatea serviciilor publice locale. Este primul caz când un şef de direcţie declară deschis că nu se supune primarului general. Cred că fracţiunea majoritară formată din comunişti, partidul social-democrat şi PPCD, împreună cu umaniştii încearcă să creeze o dualitate de putere la nivelul primăriei municipale, în felul acesta blocând activitatea primarului general. E posibil să urmeze şi alte declaraţii ale şefilor de direcţii. Acum Dorin Chirtoacă are tot temeiul să o tragă la răspundere pentru încălcarea Legislaţiei muncii”, a constatat Oleg Cernei.

Anterior, Eugenia Ceban a fost demisă din funcţie de Dorin Chirtoacă, fiind descoperite încălcări grave în cadrul Direcţiei de asistenţă socială. Însă, conform deciziei judecăţii, ea a fost restabilită în funcţie.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: