AMN “nu dă” cu măciuca în capul omului- Din Arhiva Personală

soareÎn ultima perioadă, în context electoral, mulţi încearcă să folosească numele meu pentru a ataca Alianţa Moldova Noastră, chipurile aşi fi un fel de separatist în sînul partidului. Provocatorii apar pretutindeni, prin urmare, mă simt obligat, pentru cei care n-au înţeles, dar şi pentru cei care au înţeles şi o fac pe mortul în păpuşoi, să vin cu unele precizări principiale pentru mine. Atunci cînd am pus accentele pe nişte probleme, am făcut-o în ideia de a sensibiliza partidele în general, elita politică din ţară, că există nereguli în toate forţele politice, doar că, m-am referit oarecum mai mult la AMN, dat fiind faptul că cunosc mai bine situaţia. Unii colegi de partid s-au distanţat de mine, alţii nu ştiu de ce mă consideră lepros, chiar dacă pînă mai ieri, aveau cu totul alte păreri şi-mi strîngeau mîna cu putere. Oricum, în AMN există mult potenţial democratic. M-am convins personal, a cîta oară. Faptul că în AMN a apărut un Cernei care deranjează nişte minţi învechite, e un semn că în AMN e atmosferă democratică. Părerea mea. Imaginaţi-vă că se întîmpla una ca asta în Partidul Comuniştilor. În aceiaşi clipă PCRM ii face carare batuta. Sau să ne închipuim că cineva de la PPCD vine cu constatari ca ale mele. Pe loc i se aplica un pumn în fizionomie şi i se va spune că-i corupt, mafiot, beţiv şi, în general, îl fugărea din partid. Ceea ce nu s-a întîmplat în AMN. Cel puţin cu mine. Înseamnă că in AMN, poate nu chiar toţi, împărtăşesc pluralismul de idei şi conştientizează că numai aşa poţi pretinde să te numeşti democrat. Eu nu vreau să merg la adunările de partid şi să dau din cap aprobator, indiferent cine şi ce spune. Eu vreau să am părerea mea. Aşa sînt făcut. Cei care doar dau din cap, dăunează partidului. Ei nu se deosebesc cu nimic de comunişti. Ştim bine că la comunişti e o singură părere şi ea aparţine unui singur om. Ceilalţi stau ca vrăbiile pe sîrmă şi ciripesc după şefu. Noi am zis că aşa nu-i bine, dar, pe alocuri punem în aplicare aceleaşi metode comuniste. Mie puteţi să-mi stringeţi degetele cu uşa, eu oricum îmi voi apăra punctul de vedere şi voi fi sincer cu toată lumea. În linii mari, AMN este un partid reformat, dar este loc pentru mai bine. Important este să înţelegem lucrul acesta şi să nu ne transformăm în gaşcă sau în sectă. Sînt atîtea probleme nerezolvate, probleme mari, dar noi umblăm cu nimicuri, cela a spus aşa, celălalt a şuşotit altfel. Să se ştie bine, eu nu pretind la un loc mai în faţă în lista AMN. La urma urmei, eu am locul meu în CMC, unde cunosc situaţia în cele mai mici detalii, cunosc oamenii, cunosc tot. Am proiecte cît duce trenul. Pot fi de ajutor chişinăuienilor şi asta mă bucură. În acelaşi timp, am şi eu ca tot omul nişte opinii, de exemplu cine ar merita să meargă în Parlament. AMN trebuie să meargă în legislativ cu cei mai buni, deaceea astept modificari radicale ale listei AMN asa cum a promis presedintele partidului.

13 Responses to AMN “nu dă” cu măciuca în capul omului- Din Arhiva Personală

  1. Ala Starcu says:

    Bravo Oleg. Toata sustinerea mea. Asta incerc sa le spun mai multor persoane. Ca nu exista pluralism de idei doar atat cat spune sefu. Doar ceea ci ni se dicteaza este bun, unii asa cred, iar critica constructiva desi este scaldata in laude, nu prea are loc.

  2. Alex says:

    Sunt de acord.In mare masura AMN a pierdut puncte in alegeri marginalizandu-va si inaintarea in liste a unor persoane dubioase(gen Platon s.a). AMN n-a promovat oameni tineri cu initiativa,care puteau sa ridice reitingul.Nu cred ca in AMN este democratie.

  3. Ii citesc pe multi lideri politici din Moldova, blogul tau are consistenta si mesaje ascunse 🙂
    La moment, denigrarile se vor intoarce impotriva denigratorilor, tu vei avea doar de cistigat daca vei raspunde tacticos 😉
    In circumstantele create sunt multe posibilitati de care poti beneficia… iti urez succes 😉

  4. adrian says:

    Draga Oleg Cernei!Eu si familia mea suntem mandrii sa stim ca printre noi exista persoane asemenea tie,Om cu coloana vertebrala!I-ti dorim succes in tot ceea ce faci,vrem sa te stim si mai depatre tot acelasi barbat in sensul adevarat al cuvantului,la mai mult si la mai mare!

  5. Happy says:

    Pot afirma sincer si sigur ca sunteti practic unica persoana pe care o admir din aceste partid.Mereu ati fost deschis la comunicare cu lumea din jur,nu v-a fost frica de ce vor zice altii cand va veti zice pararea,precum altii carora nu le convin multe lucruri dar tac si tremura pe la colturi.Eu personal am ramas uimita cand am vazut ce numar aveati in lista,pentru ca mereu ati fost activ si sunteti tanat,energic,ar fi timpul sa va dea locul cineva cu idei mai putin stralucite,dar aveti dreptate,pana ce in CMC este nevoie de dumnevoastra pentru a sustine si primarul nostru tanar:)va urez succes in continuare si va admir mult,v-am cunoscut personal si am ramas surprinsa cat de simplu sunteti pe langa alti politicieni aroganti.

  6. Radu says:

    Nu am inteles de ce nu mi-ati raspuns la o intrebare fireasca a unui fost alegator al AMN, cine era doamna de pe locul 12 (apoi 22) din lista AMN? Ba mai mult, mi-ati cenzurat aceasta intrebare, si asa si hu am aflat… Stiti ce am facut in aceasta situatie? Am votat cu alt partid, si cred ca multi au procedat la fel, de aceia ati luat doar 7 mandate…
    P.S. Am impresia ca v-ati grabit sa afirmati atunci, in martie, ca in AMN exista democratie… Iata ca v-a venit randul sa fiti dat afara tocmai pentru ca ati fost prea democrat, vi s-a urcat la cap democratia?!

  7. ion says:

    Toate partidele din R.Moldova apartin unor persoane concrete, si din aceasta cauza nu poate exista pluralism politic.Tocmai din aceasta cauza eu nu am aderat nici la un partid.
    Fara pluralism ,fara libertate de exprimare nu poate,si nu are de unde sa se dezvolte o democratie occidentala. Acest lucru fa fi o mare ftina si in dezvoltarea unei economii de piata performante.Acest lucru le va permite gruparilor mafiote sa se scalde in bai cu lapte,iar ceilalti in baltoace.BRAVO CERNEI!

  8. din chisinau says:

    Oleg, parerea mea. Faceti un lucru bun in consiliul municipal. Poate ca este mai bine ca ati ramas in consiliu si nu ati ajuns in Parlament. Nu uitati, totul se face spre binele nostru, sper ca aceasta va fi in binele Dvs personal, dar si in binele chisinauneilor.
    Asa ca, la mai mult si la mai mare!!!!

    PS. imi place atitudinea Dvs in acest cinflict cu AMN. Inteleapta pozitie.

  9. Cat says:

    Fiti tare dle.Cernei…Stiu ca sunteti bravo si mai aveti putina rabdare ca totul va fi bine. Se mai intimpla chestii si din astea.Sunt si eu membra activa a AMN si deseori intru in conflicte cu mai multi,dar asta e…fiecare se zbate pt el…numai unii de alde dvs.se gindesc la tara si la binele ei…Cu privire la lista sper si eu ca se va schimba..ca daca nu partidul nostru va merge in jos.

  10. Nistreanu says:

    Stimate Cernei!
    Sa na va amariti despre comportamentul unor colegi din AMN, DVS sunte-ti o persoana cu demnitate, stiti ce faceti si ce doriti sa faceti pentru societate. Asa sunt unii membrii AMN, persoane lingusitoare si care asteapta doar posturi. Eu am depasit situatia de acolo si am parasit formatiunea data acum 3 ani si nu regret deloc.
    sa fi-ti asa cum va cunoastem, viata trebuie traita doat in demnitate. Va doresc succes.

  11. Gregor says:

    Domn Cernei Va scrie un simpatizant de la Durlesti.
    Sincer sa spun spun creata e tipica – Urecheanu e un hot in lege si atit. De aici trebuie de pornit iar mersul rotii. Da am votat o AMN , nu eu dar parintii ca fiind zombati, de fapt AMN e al 2 zombi dupa PCRM.

    Mergem la alegeri anticipate !!!

  12. IOSOB ANDRIAN says:

    NOROC DOMNULE CERNEI.STII CA CU BUCURIE AM AFLAT CA ESTI fugarit DIN AMN. DEMULT TREBUIAU SA TE izgoneasca DIN ACEASTA casta, NU E LOCUL TAU ACOLO.TU TREBUE SA-TI GASESTI UN PARTID CU MEMBRI TINERI,CINSTITI,AMBITIOSI-CARE VOR CU ADEVARAT SCHIMBARI SPRE BINELE TARII SI NU NUMAI PERSONALE.NU TE GRABI, ACTIVEAZA IN CONSILIU MAI DEPARTE CU DEMNITATE SI CU INCETUL TOTUL O SA SE REZOLVE.TU TREBUE SA TE MINDRESTI CA ESTI CERNEI. CU RESPECT.

  13. Isache says:

    Dl-le Cernei,raspunde-ti va rog,in AMN toti sunt ca Urechian,sau NU.Sunt mai multi de treaba,sau mai multi de tip Urechian ?

Leave a comment